På skogsvandring i Kina

Jag drömmer konstigt. I natt var jag på skogsvandring i Kina. Jag snubblade på en trädrot. Klättrade upp för en oändlig massa ojämna trappsteg. Drack te på ett litet, trångt timmerstugscafé (undrar om de har såna i Kina, just där påminde det mer om Österrike och i synner het vårt hotell Hotel Hocheder). I början av vandringen hade jag sällskap av ett pensionärspar från England, som glatt vandrade på den då ganska platta, grusbelagda stigen, och betraktade vackra herrgårdshus. Det var soligt och varmt. En stund senare blev stigen mindre, brantare och svårare att ta sig uppför. Det blev mörkare runt omkring mig, stora träd som skymde solen och det började bli kallt och blåsigt. Stressade unga människor sprang fram och tillbaka med gråtande småbarn. Jag var ensam ett tag, fick sedan sällskap av en liten grupp tyska scouter. Den sista biten innan jag kom till cafét hade jag sällskap av en mystisk man i lång, svart kappa och hatt. Han var trevligt sällskap, men det var något oroväckande med honom också. Han försvann alldeles plötsligt på cafét.

En gemensam nämnare för alla drömmar jag haft på sistone är att jag vaknat med en känsla av otillräcklighet, en tyngd av något jag inte klarat av, en oro över andras förväntningar och en nervositet för nya roller och uppgifter. Men också någon form av spänning och glädjefylld förväntan.

Mina drömmar speglar nog mitt humör just nu ganska bra. Det är kanske dags att läsa en bok om drömtydning, hittade en av Sigmund Freud men vågar jag eller framförallt; orkar jag? Inte just nu iaf…

One thought on “På skogsvandring i Kina”

Comments are closed.