Ekonomiskt oberoende?

Ibland önskar man att man hade hur mycket pengar som helst. Skulle det inte vara skönt att kunna köpa sitt drömhus vid vattnet, eller kanske den sportbil man alltid önskat sig? Det finns mängder med saker man skulle vilja ha om man bara hade oändligt med pengar. Man kan ju inte bli annat än lite avundsjuk på dem som skrapar fram ett par miljoner på ett lotteri eller något. Tjäna pengar kan man ju alltid göra genom att jobba hårt och se till att man får en bra lön. Men de riktigt stora pengarna som bara de som vinner på lotteri har kan man jobba sig till om man inte äger ett mångmiljardföretag.

Tänkt dig att kunna åka ut och resa precis hur mycket man vill och vart man vill. Jag skulle antagligen ha bosatt mig i något lagom varmt land direkt i anslutning till havet. Där skulle jag ha en stor båt och en stor tomt med tennisbana och swimmingpool. Eller öppna ett hotell i Dalarna, hur kul hade inte det varit?Hade det inte varit bra? Dessutom skulle man då även ha möjlighet att skänka bort en hel del till välgörande ändamål för att på så sätt kunna hjälpa de som inte har det lika bra. Vem vet, med lite tur i spel och lite lotter så kanske man sitter där på sig söderhavsö i den varma sanden med en drink i handen någon dag. En smart människa sa detta till mig en dag: “Spelar man inte så vinner man inte”. Och det stämmer ju. Om man inte tar sig en lott lite då och då så kan man ju inte vinna dessa storvinster som man ju läser om så ofta i tidningen.