Category Archives: Uncategorized

Torsdag…

Då var denna skolvecka snart avklarad, kom hem precis. Nu ligger jag i sängen o tar det lugnt bara.

Måste ju säga att det finns en jävla nackdel med vinter, elektriskt och trassligt hår? De blir ju de såfort man sätter på sig dunjackan och går utanför dörren, i synner het när vi står jämte Jack vegas maskinerna och splelar Blood suckers slot. Så ska man ta av sig jackan i skolan, tror du inte håret står åt alla håll medans de hår som hänger kvar är ett jävla trassel, blir jävlgt irriterad på det så jag kör på uppsatt hår just nu.

Nu ska jag vila, jättetrött blev jag ju.

nästan så man ser ut sådär när man kommer till skolan..

Ekonomiskt oberoende?

Ibland önskar man att man hade hur mycket pengar som helst. Skulle det inte vara skönt att kunna köpa sitt drömhus vid vattnet, eller kanske den sportbil man alltid önskat sig? Det finns mängder med saker man skulle vilja ha om man bara hade oändligt med pengar. Man kan ju inte bli annat än lite avundsjuk på dem som skrapar fram ett par miljoner på ett lotteri eller något. Tjäna pengar kan man ju alltid göra genom att jobba hårt och se till att man får en bra lön. Men de riktigt stora pengarna som bara de som vinner på lotteri har kan man jobba sig till om man inte äger ett mångmiljardföretag.

Tänkt dig att kunna åka ut och resa precis hur mycket man vill och vart man vill. Jag skulle antagligen ha bosatt mig i något lagom varmt land direkt i anslutning till havet. Där skulle jag ha en stor båt och en stor tomt med tennisbana och swimmingpool. Eller öppna ett hotell i Dalarna, hur kul hade inte det varit?Hade det inte varit bra? Dessutom skulle man då även ha möjlighet att skänka bort en hel del till välgörande ändamål för att på så sätt kunna hjälpa de som inte har det lika bra. Vem vet, med lite tur i spel och lite lotter så kanske man sitter där på sig söderhavsö i den varma sanden med en drink i handen någon dag. En smart människa sa detta till mig en dag: “Spelar man inte så vinner man inte”. Och det stämmer ju. Om man inte tar sig en lott lite då och då så kan man ju inte vinna dessa storvinster som man ju läser om så ofta i tidningen.

Stora planer för lägeheten

Som ni vet så har vi köpt en ny lägenhet i centrala Stockholm. Detta var verkligen ingen billig affär och vi är nu i princip belånade upp över öronen, men det känns skönt att få skatteåterbäringen på nästan 60000 kr! Dock behöver vi pengar redan nu och därför har vi tagit ett lån med skrämmande hög ränta. Anledningen till den höga räntan är att vi inte kunde ge säkerhet för lånet då lägenheten redan är belånad så vi fick ta ett lån utan säkerhet. Detta för att vi var tvungna att boka semestern redan nu då båten i Kroatien måste reserveras redan nu… Känns lite sådär att ta lån till ränta över 5% med dagens låga ränta, men det är ju ett väldigt kort lån så vi kan betala tillbaka så snart som återbäringen från Skatteverket kommer…